Stephen R. Covey, Bob Whitman – Nyerő csapat

1.305 Ft

Nyerő csapat
Nyerő csapat

Egy érdekes fordulat:

„A londoni Great Ormond Street-i Kórház néhány évvel ezelőtt egyszer csak hét kisbaba halt meg gyors egymásutánban szívműtétek következtében. Az érintett sebészcsapatokon kétségbeesés vett erőt.
Egy csüggesztő nap végeztével a sebész-csapat kimerülten rogyott le az orvosok pihenőhelyiségében. A tévében egy Forma 1-es autóverseny ment, amikor a sebészek valami rendkívüli dologra lettek figyelmesek a képernyőn. Egyszerűen megigézte őket – na nem maga a verseny, hanem ami a bokszban végbement. Amikor a bajnok pilóta, Michael Schumacher bömbölő motorral gördült a bokszba, a Ferrari versenyzőjét kiszolgáló csapat egy emberként látott munkához.
„Érintkezésbe léptem velük – folytatja dr. Goldman – azután elutaztunk Olaszországba és videofelvételeket mutattunk nekik az eljárásainkról.”
A Ferrari-alkalmazottak egészen elképedtek a kaotikus történések láttán – fejetlenség uralkodott, rengeteget beszéltek, mindenki egymás útjában állt, hiányoztak az átlátható rendszerek.
„Ez homlokegyenest ellentétes a Forma 1-es boksz személyzetének munkamódszerével. Ők tisztában vannak a saját feladatukkal, s mindenki el is végzi azt. Csendben ügyködnek, és nem lábatlankodnak egymás útjában.
A sebész-csapat gyorsan tanult, és hamarosan bevezettek egy rendszert, mely pontosan megszabja, hogy kinek mit és milyen sorrendben kell elvégeznie…. és az eredmények drámai javuláson mentek át – jelenti ki dr. Elliott elégedetten.

(teljes történet a könyvben!)

„Ez a könyv segítségedre lesz a viharosan változó üzleti világ kockázatainak elkerülésében.” – Ram Charan

Ha létezik biztos dolog az üzleti életben, az a bizonytalanság. Mégis akadnak olyan nagyszerű szervezetek, melyek a körülményekre való tekintet nélkül egyenletesen kitűnő teljesítményt nyújtanak. E praktikus könyv arról szól, hogyan érhetsz el kiszámítható eredményeket jó és rossz időkben egyaránt, négy kulcsfontosságú elv alkalmazásával.

1. KIVÁLÓ VÉGREHAJTÁS
A nyerő szervezetek egyszerű és világos célokat tűznek maguk elé, és szigorúan nyomon követik a megvalósulásukat. A csapat minden tagja tudja, mi a teendője a célok eléréséhez, s ezt pontosan végre is hajtja.

2. A BIZALOM SEBESSÉGÉVEL
A bizalmatlanság akadályt gördít utadba és növeli a költségeidet – kivált zűrzavaros időkben. Amikor azonban a bizalom szintje megemelkedik, minden felgyorsul, és a költségek is lecsökkennek.

3. EREDMÉNYEK KEVESEBB RÁFORDÍTÁSSAL
A nyerő szervezetek arra összpontosítanak, hogy ne csupán megszorításokat alkalmazzanak, hanem több értéket is nyújtsanak.

4. A FÉLELEM ÁTALAKÍTÁSA ELKÖTELEZETTSÉGGÉ
A nyerő szervezetek olyan küldetéssel bízzák meg az embereket, amelyben hinni tudnak, s ekként szorongásukat mederbe terelik, és eredményekké alakítják.

Szerző: Stephen R. Covey

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Stephen R. Covey, Bob Whitman – Nyerő csapat” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Scroll to Top