Pongor-Juhász Attila, Borbély Bence, Dr. Pető Bence, Berka László – A gazdag marketingesek tudástára

2.691 Ft

A gazdag marketingesek tudástára
A gazdag marketingesek tudástára

Pongor-Juhász Attila, Borbély Bence, Dr. Pető Bence, Berka László – A gazdag marketingesek tudástára
52 gyakorlati tipp a gyors vevőszerzéshez

Robert T. Kiyosaki, -a „Szegény papa gazdag papa” c. bestseller szerzője- egyik könyvében azt írta, hogy az egyik nagy különbség a gazdag emberek és a szegény emberek között abban áll, hogy milyen szavakat, milyen kifejezéseket használnak. Bármilyen új dologba kezdünk bele, vagy valami merőben újat tanulunk, nyilvánvaló, hogy a szakmai szókincsünk igencsak szegényes. Nincs ez máshogy a marketing tekintetében sem. Kezdőként természetes, hogy sokan szegényes marketing szókinccsel rendelkeznek. Nem ismernek szakkifejezéseket, így használni, alkalmazni sem tudják ezeket semmilyen módon.

Ez a tudástár arra vállalkozik, hogy megmutassa, megtanítsa a marketinggel kapcsolatos legfontosabb kifejezéseket a helyén használni. Legyen az az áremelés pszichológiájától kezdve az upsell ajánlatokon át a legendás élmény nyújtásán keresztül számtalan dologig.
A könyv 52 olyan marketinghez köthető taktikai elemet, tippet tartalmaz, ami nem hiányozhat egy vállalkozó eszköztárából sem.

Kinek ajánlom? A nagyon rövid fejezetek miatt inkább haladóbb vállalkozóknak ajánlom, akik már rendelkeznek azzal a képességgel, hogy rendszerben tudnak gondolkozni. Ugyanis a könyv tematikája és felépítése miatt a kezdők számára nehezebben emészthető anyagról van szó. De nekik is szuper anyag, mégpedig azért, hogy tudják: mit nem tudnak.

Fő tanulság:
Minden marketingesnek van olyan területe, amelyet fejleszthet, illetve minden vállalkozásban van olyan folyamat, amelyet még jobbá lehet tenni, amely mellé még teljesebb
ügyfélélmény,
és még több profit fog párosulni. Ha tudatosan elkezdjük használni az 52 tippet (pl.: heti egyet megvalósítunk), garantáltan sikeresebb vállalkozásunk lesz egy év múlva.

Extra mondat:
A 47. ötletnél (Paradigma) fejezetben van egy általam is gyakran idézett történet (bár én a saját könyvemben (196. oldalon) T. Harv Eker-t jelöltem meg forrásként, mert az ő könyvében olvastam, nem Zig Ziglart), amely jól példázza a gondolkodás nélküli cselekedeteket.
1 mondat, amiért megérte elolvasnom. Minden könyvet úgy olvasok, hogyha csak egy hasznos mondat van, amit be tudok építeni az üzletmenetembe, és bármilyen plusz bevételt érek el emiatt, akkor már megérte az árát. Nekem a 39. (Listaépítő challange, avagy kihívás), a 43. (Komplexitás plafon) és az 52. (A vállalkozó négy szabadsága) fejezetek voltak olyanok, amelyek nagyon elgondolkoztattak, illetve a legnagyobb igazságok a könyvben.

A könyv 52 tippet foglal össze, amelyek több kevesebb része megtalálható egy kezdő, illetve egy haladóbb marketinges eszköztárában is. A tippek egy része olyan, amelyeket egy vállalkozás indításakor kell átgondolni, másik részét akkor, amikor vevőt akarunk szerezni, de van szó visszatérő és ajánló vevők generálásáról is, de egészen haladó és modern marketing technikákról is. A könyv nagy hátránya számomra (és Facebookon is olvastam hasonló kritikát róla), hogy szinte minden témakör 0,5-1,5 oldalban van feldolgozva.

De ötletadónak nagyon jó, mert olyan technikákat is bemutat, amelyet nem biztos, hogy használunk, így a marketinges repertoár fejleszthető általa.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Pongor-Juhász Attila, Borbély Bence, Dr. Pető Bence, Berka László – A gazdag marketingesek tudástára” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Scroll to Top