Michael E. Gerber – A vállalkozás mítosza

3.591 Ft

A vállalkozás mítosza
A vállalkozás mítosza

Michael E. Gerber – A vállalkozás mítosza
Miért sikertelen a legtöbb induló vállalkozás, és mit kell tennünk saját üzletünk érdekében?

Az Egyesült Államokban a statisztikák szerint az induló kisvállalkozások 40%-a az első évben megbukik. A következő négy évben további 40% megy tönkre. Bizonyára nálunk sem jobb a helyzet… Miért? Miért vállalkoznak oly sokan csak azért, hogy utána csődbe menjenek? Mi az, amit nem tanultak meg ezek az emberek? Miért van, hogy szinte korlátlan ismeretanyaggal rendelkezünk arra nézve, hogyan vállalkozhatunk sikeresen, mégis olyan kevés a sikeres vállalkozás? Mi az eredményesség valódi titka? A könyv ezekre a kérdésekre válaszol.

Bemutatja, milyen fontos, hogy a vállalkozásunkon, és ne a vállalkozásunkban dolgozzunk, mert csak így érhetjük el, hogy annak urai, ne pedig rabjai legyünk. Bemutatja, hogyan építsük fel vállalkozásunkat úgy, hogy az biztosítsa számunkra az anyagi függetlenséget és életcéljaink megvalósítását. Bemutatja a vállalkozásfejlesztési folyamat legfontosabb lépéseit és az ezekkel kapcsolatos gyakorlati teendőket… és még sok minden mást.

Ez a méltán bestsellerré vált kalasszikus átdolgozott és aktualizált változata eloszlatja a saját vállalkozás indításával kapcsolatos téves hiedelmeket.
Michael E. Gerber kisvállalkozói tanácsadó és író több évtizedes tapasztalatból származó éleslátással mutat rá, hogy a sokakra jellemző feltételezések, várakozások, sőt még a szakértelem is hogyan állja útját egy sikeres vállalkozás működtetésének.

Gerber végigvezet a sikeres vállalkozás életének lépésein -a vállalkozói gyermekléttől a növekedési fájdalmakon keresztül az érett vállalkozói nézőpontig, amely minden sikeres üzlet vezérlő csillaga-, és megmutatja, hogyan használd a franchise-ról tanultakat bármilyen vállalkozásban, akkor is, ha nem franchise-ról van szó. Mindenekelőtt pedig felvázolja azt az életbevágó, ennek ellenére gyakran semmibe vett különbséget, ami aközött mutatkozik, hogy az ember a vállalkozásán vagy a vállalkozásában dolgozik.

A vállalkozás mítosza segíteni fog hatékony és biztonságos módon növelni vállalkozásodat. Vélemények a könyvről:
„Gerbernek hála sikerült napi több mint három órát szabaddá tennem, jelentősen növelnem forgalmamat, közel megkétszereznem nyereségemet, és négy év óta először sikerült elszakadnom az üzlettől és szabadságra mennem.” Trish Lind T. Lind Graphics, St. Paul, Minnesota

Tartalom:
Köszönetnyilvánítás
Előszó
Bevezetés
I. rész: A V-mítosz és az amerikai kisvállalkozás
1. A vállalkozás mítosza
2. A Vállalkozó, a Menedzser és a Szakember
3. Gyermekkor: a Szakember szakasza
4. Serdülőkor: segítség bevonása
5. A komfortzónán túl
6. Az érettség és a vállalkozói szemléletmód
II. rész: A kulcsrakész üzlet forradalma A vállalkozás új képe
7. A kulcsrakész üzlet forradalma
8. A franchise-prototípus
9. A vállalkozásodon, ne pedig a vállalkozásodban dolgozz!
III. rész: Hogyan építsünk fel egy sikeres kisvállalkozást?
10. A vállalkozásfejlesztési folyamat
11. A vállalkozásfejlesztési program
12. Elsődleges célod
13. Stratégiai célod
14. Szervezetstratégiád
15. Menedzsmentstratégiád
16. Emberstratégiád
17. Marketingstratégiád
18. Rendszerstratégiád
19. Levél Sarah-nak
Epilógus Hozzuk vissza az álmot: legyünk a sikeres kisvállalkozások országa!
Utószó
Az első lépés

A szerzőről: Michael E. Gerbert sokan „ Amerika vezető kisvállalkozói szakértőjeként” tartják számon. A vállalkozásról vallott felfogása egyedülállóan eredeti, meggyőző s gyakorlatias. Ami pedig a legfontosabb működik és ragyogó eredményt hoz mindazoknak, akik módszereit alkalmazzák.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Michael E. Gerber – A vállalkozás mítosza” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Scroll to Top