Ken Blanchard, Thad Lacinak, Chuck Tompkins, Jim Ballard – Bálnulatos! – A kölcsönös bizalomra épülő kapcsolatok hatalma

2.691 Ft

Bálnulatos! - A kölcsönös bizalomra épülő kapcsolatok hatalma
Bálnulatos! – A kölcsönös bizalomra épülő kapcsolatok hatalma

Ken Blanchard, Thad Lacinak, Chuck Tompkins, Jim Ballard – Bálnulatos!
A kölcsönös bizalomra épülő kapcsolatok hatalma

Ebben a megrendítő és inspiráló új könyvében Blanchard szerint bálnák és emberek egyaránt jobban teljesítenek, ha a pozitívumokra koncentrálunk velük kapcsolatban.

Bemutatja, hogyan lehetséges az állatidomárok –azon belül is a SeaWorld gyilkos bálnáinak gondozói– által használt módszerekkel felturbózni a hatékonyságunkat a munkánk során és otthon is.

Amikor a barátságtalan üzleti vezető és családapa, Wes Kingsley ellátogat a SeaWorldbe, rácsodálkozik, hogyan képesek az állatidomárok az óceánok legrettegettebb állatai között számon tartott gyilkos bálnákat rávenni, hogy lenyűgöző akrobatamutatványokat, ugrásokat és merüléseket hajtsanak végre. Később, amikor elbeszélget a gondozók vezetőjével, megtudja tőle, hogy a módszereik a bizalmi kapcsolat kiépítésén, a pozitívumok kiemelésén és a negatív viselkedés elterelésén alapulnak, mindezek együtt kellenek ahhoz, hogy ezek a kivételes műsorszámok megszülessenek.

Kingsley kemény önvizsgálatot tart saját, gyakran vádaskodó vezetői stílusával kapcsolatban, és rádöbben, hogy vezetőként, férjként és apaként tulajdonképpen egyre csak leépíti a bizalmat, és tönkreteszi a kapcsolatait. Lassan megérti a különbséget a „Most megvagy!” típusú megközelítés (vagyis amikor csak azt vesszük észre, mit csinál rosszul a másik) és a „Bálnulatos!” hozzáállás között (amikor azt vesszük észre, mit csinál jól a többi ember).

A Bálnulatos! című könyvben Ken Blanchard bemutatja, hogyan teheted a pozitívumokra való összpontosítást és a negatív viselkedés elterelésének módszerét a hatékonyság növelésének legjobb eszközévé ahelyett, hogy olyan helyzeteket teremtenél, amely csökkentik a többiek motiváltságát. Ezeket a technikákat meglehetősen könnyű elsajátítani, és otthon is remekül megállják a helyüket, ezáltal az olvasó jobb szülővé és elkötelezettebb társsá válhat, magánélete pedig boldogabbá és kielégítőbbé válhat.

Egyszerűen képtelen voltam fogást találni a munkatársaimon. Z generációsok. Teljesen más értékrend, más hozzáállás a kötelességhez. Más motiváció mint nekem. 1 évig kínlódtam velük, míg a feleségem megvette nekem ezt a könyvet. Szó szerint bámulatos a javulás!

És milyen egyszerű az egész. Sosem gondoltam volna. Ahogy azt sem, hogy egy csapással nem csak jobb vezető, de jobb apja is leszek az ovis srácaimnak. Mindenkinek ajánlom, aki hisz abban, hogy nem büntetéssel lehet a legnagyobb eredményeket elérni az embereknél.
Elolvasva a könyvet, rájövünk, hogy a Bámulatos technika végső célja, hogy segítsen nekünk a belülről jövő motiváció kialakításában és megtanít arra, hogy vegyük észre ha mások is jól csinálnak valamit.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ken Blanchard, Thad Lacinak, Chuck Tompkins, Jim Ballard – Bálnulatos! – A kölcsönös bizalomra épülő kapcsolatok hatalma” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Scroll to Top