John Warrillow – Az önjáró vállalkozás

3.990 Ft

Az önjáró vállalkozás
Az önjáró vállalkozás

Elfogyott

John Warrillow – Az önjáró vállalkozás
avagy hogyan hozz létre olyan céget, amely aktív közreműködésed nélkül is képes profitot termelni?

Mi van a profiton túl? Ha azt mondom, sikeres vállalkozás, Te azt mondod, nagy profittermelő képesség. Tény és való, hogy a haszon nem elhanyagolható tényező, ám nem a nagy profit a legfőbb cél! Van valami, ami a profiton is túlmutat: ez pedig az anyagi függetlenség.

Vállalkozást vezetni 24 órás szolgálatot jelent. Ha jóban akarsz lenni az ügyfeleiddel, többnyire nincs se estéd, se hétvégéd, bármikor befuthat egy sürgős rendelés vagy egy olyan vevő hívása, aki valamiért kulcsfontosságú. Tegyük fel, hogy jól fut a szekér, szépen jön a haszon, de a kisördög mégis azt súgja, valami nincs rendjén. S a kisördög kivételesen igazat mond! Vállalkozásod sikeres, ha megkapod azt a mennyiségű pénzt és szakmai elismerést, amit elvársz tőle.

Sikeres ember viszont csak akkor lehetsz, ha életedben van másra is időd, mint a munkádra. És el is érkeztünk a legfőbb célhoz: hogyan építs olyan vállalkozást, mely biztosítja számodra a kellemes és biztonságos szabadságot életed hátralevő részére? Építs önjáró vállalkozást!
Kiadónk legújabb könyvében a szerző megmutatja azt a 17 lépést, amit követve akár 3 év alatt úgy formálhatod át céged, hogy értékesítése után megszerzett összegből boldogan élj, míg meg nem halsz. És ez nem tündérmese!

Az Önjáró vállalkozás egy olyan könyv, mely bármely tevékenységi körrel rendelkező cég esetén alkalmazható, s a lépésekkel elérhető sikered csak attól függ, van-e elég kitartásod és hited azok maradéktalan betartására. Tégy egy próbát, s élvezd azt a szabadságot, amit kemény munkáddal már eddig is kiérdemeltél!

Alapvetően jó ötlet tanmesébe fűzni azokat a kulcs gondolatokat, amelyek az önjáró vállalkozás megteremtésére vonatkoznak, azonban tapasztalt cégvezetők számára a könyv végén szereplő 20 oldalas gyakorlati összefoglaló adja a legnagyobb értéket. Sajnos csak szolgáltatószektorra vonatkozik a tanmese, ahol a fix költségek nagy része bér jellegű, így egy termék előállítással foglalkozó vállalkozás vezetője nem igazán tudja értelmezni, vagy alkalmazni a tanultakat, mert sokkal nagyobb a cége tehetetlensége.

Ráadásul igencsak le lett egyszerűsítve a példa azzal, hogy „egytermékes” vállalattá vált a marketingiroda.
Az önjáró vállalkozás kialakításának a feltétele, hogy időgazdálkodás, delegálás terén az első számú vezető meg tudja teremteni a kereteket a könyvben szereplő lépések véghezvitelére, azonban a könyv ezt csak igen felületesen érinti.

A szolgáltatóipari példák alapvetően kielégítők, de a könyveléssel, az earnout-tal kapcsolatos példákat is át lehetett volna ültetni hazai környezetbe, vagy legalább szaklektori megjegyzésekkel ellátni.

A könyv alapgondolata rendkívül hasznos:
Ne a vállalkozásodban, hanem a vállalkozásodon dolgozz, de ez talán a „V” mítosz című klasszikusban jobban meg lett fogalmazva.

Nagyon jó és olvasmányos könyv. Rengeteg hasznos tanács van benne, amit érdemes megfogadni minden cégtulajdonosnak. Van néhány helyesírási hiba a könyvben, erre érdemes lenne jobban odafigyelni kiadás előtt, de ez nem von le semmit a könyv hasznosságából.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„John Warrillow – Az önjáró vállalkozás” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Scroll to Top