Gary Keller, Jay Papasan – Az 1etlen dolog

4.990 Ft

Az 1etlen dolog
Az 1etlen dolog

Elfogyott

Gary Keller, Jay Papasan – Az 1etlen dolog

Kérlek válaszolj őszintén: hány dologgal foglalkozol naponta? És ebből mennyi az, ami valóban előreviszi az életed? Ami valóban hasznos? Aminek az elvégzésével minden más könnyebbé, vagy akár teljesen feleslegessé válik? Gary Keller és Jay Papasan könyve segít majd neked megtalálni, melyik az az egyetlen dolog, ami által bekerülhetsz a valódi győztesek csoportjába. Már nagyon várod a választ, igaz? „Ha két nyulat kergetsz… egyiket sem fogod elkapni”

A mai világban az emberek egyik legnagyobb problémája az, hogy mindent meg szeretnének valósítani. Ha benned is felmerül a kérdés, hogy „miért nincsen elég időm mindenre?” akkor bizony nagyon jó helyen jársz! Nem is gondolnád, hogy valójában a kérdésed a rossz. Egyáltalán nem attól függ ugyanis az eredményességed, ha minden feladatod elvégzel. Válaszd inkább ki azt az egyet, ami a leglátványosabb eredményt hozza majd neked. Sok dolog lehet fontos, de csak egyetlen dolog lehet a legfontosabb. A legtöbben hajlamosak vagyunk túlvállalni magunkat. Ismerős igaz? A túlvállalással az a gond, hogy rengeteg negatív vonzata van még akkor is, ha valamilyen csoda folytán mindennel végzel határidőre.

Ugyanakkor a stressz, a családodtól és barátaidtól távol töltött idő, a kevés alvás, a rendszertelen evés, rohanás, idegeskedés, határidők tologatása és így a munkád minőségének romlása mind-mind olyan negatív vonzatok, melyeket a túlvállalásnak „köszönhetsz”.

„De hát minden fontos, ami a teendő listámon van”. Hidd el megértjük, és biztosan igazad van! Fontosak a feladatok, ugyanakkor csak egy lehet a legfontosabb közülük. Mitől legfontosabb egy teendő a többivel szemben? Miért éppen azt a feladatot érdemes választanod? A válaszokhoz mindössze egyetlen dologra van szükséged: erre a könyvre!

Mit üzen maga az szerző neked? „Ha tehát sikerre vágysz, a csillagos eget vedd célba. Ha felállítasz egy fontossági sorrendet, és minden energiádat a legfontosabb teendőd elvégzésére fordítod, akár a Holdra is feljuthatsz. Imádtam, mint egy regényt! Annyira szépen, tisztán, egyenesen magyarázza el a legeredményesebb utat, hogy szinte úgy érzi az ember, mintha ő maga jött volna rá, mintha már eszerint élne. Pedig még nem… vagyis lehet, csak a prioritást, ami a legfontosabb még nem mi határoztuk meg.

Tetszett, ahogy az alkotók lerántották a leplet az összes ál produktív hozzáállásról, a párhuzamos munkákról, hogy több dolog is lehet az az egyetlen, mert három négy az még elég kevés. Nem, tényleg nem elég kevés. Tetszik az alap kérdés, tetszik, hogy nem szűk látókörűek és az élet többi területeit, a magánéletet, az egészséget, stb. külön tételként kezelik.

Összességében csuda jól van felépítve az egész könyv. Szuper, segítőkész kiszolgálás. Hihetetlen jó könyv. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Fantasztikus egy könyv, ami tényleg azt mutatja meg, hogy hogyan tudunk igazán sikeres, eredményes, produktív életet élni, ha tudjuk, hogy mit is akarunk igazán az élet összes területén. Nagyon hasznos és nagyon gyakorlatias. Hasznos a koncentrációban, hasznos az időgazdálkodásban. Alapdarab, mindenkinek ajánlom, aki szeretne javítani az élete minőségén. Hasznos könyv.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Gary Keller, Jay Papasan – Az 1etlen dolog” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Scroll to Top