Dan Sullivan – A rés és a nyereség

4.491 Ft

A rés és a nyereség
A rés és a nyereség

Dan Sullivan – A rés és a nyereség
A sikerhez és a boldogsághoz vezető út a gondolkodásmódon múlik

Úgy érzed, hogy függetlenül attól, hogy mennyire sikeres vagy, mégis örökké elégedetlen vagy a haladásoddal? Úgy érzed, hogy még mindig távol vagy a legnagyobb céljaidtól? A probléma nem a sikered és fejlődésed mennyiségében vagy minőségében rejlik. A probléma az, hogy hogyan mérsz.

Ebben a könyvben megosztom veled azt az erőteljes rálátást, amit sikeres vállalkozók ezreivel dolgozva nyertem, akik közül sokan nem tudták értékelni a saját sikereiket. Ha úgy érzed, hogy függetlenül attól, hogy mennyi mindent elértél már, mindez nem tesz téged boldoggá, jó, ha tudod, hogy az észjárásod megváltoztatásával eltűnik az az érzés, hogy a céljaid örökké elérhetetlenek, ehelyett folyamatos haladást érzékelsz, ez inspirálja a magasabb szintű célok megteremtése iránti önbizalmadat, és az elégedettség érzésével ajándékoz meg, ami egy boldogabb élethez vezet.

Alapjában véve ez is egy önfejlesztő könyv. Az ilyenek nagyon jó hatással vannak mert megdolgoztatják az agyat és nincs ok elkeseredésre még ha nem is mindig látszik annyira az eredmény. Tudjuk örülni minden jónak és értékeljünk minden apró sikert csak akkor tudunk még nagyobb eredményeket elérni. Ne azon keseregjünk, hogy mikorra sikerül elérnünk valamit hanem annak örüljünk, hogy már ezt is teljesítettük és akkor a kisebb sikerekből jönnek a nagyobbak. Vagy nem is annyira szükséges nagyobb siker mert lehet más is mérföldkő.

Az álom és a cél 2 különböző dolog. Ne csak előre nézzünk, hogy milyen messze van még a cél, hanem próbáljunk visszafelé is tekinteni, hogy ezt már teljesítettem.
Alapjában véve jó könyv de számomra egy kicsit sok volt az ismétlés. Szépek a színes képek és áttekinthetőek, kiemelik a mondandó lényegét. Még nagyobb betűméret, még több egész oldalas kép! Hahhh… na jó, nézzük, mit akar eladni Mr. Sullivan! Hamish MacDonald illusztrációi tanítani valóan nagyszerű közvetítő eszközök, azonnal átlátom az elvet, ami a fellengzős szövegből nem mindig világos.

Pofonegyszerű a mondanivaló:

  • Rés (Gap) = rossz
  • Nyereség (Gain) = jó
  • A kulcs pedig a mérés. 🙂
  • A titok, hogy becsüljük meg a kisebb eredményeket is, így igazán értékelni tudjuk a nagy sikereket.
  • Élvezzük ki a csaták megnyerését, hogy a háborúban katartikus legyen a győzelem. Terjedelmében elég vékony, de áthatja a lendület és lelkesítő szellem. Tényleges fogásokról vagy tuti megoldásokról itt sem beszél a szerző, de előrelendítően oldja a kialakult korlátozó hiedelmeket (pl. miért nem látjuk a fejlődést, ha magunk elé tekintünk; mi van a cél elérése után; hogyan érdemes megélni a kudarcokat stb.).   

Az eddig megjelent Dan Sullivan könyvek közül ezt találtam a leghasznosabbnak. Olvasás közben nem igazán éreztem azt, hogy nagy durranás lenne, amit ír a szerző. Lehet, hogy résben voltam? Lehet, hogy túl sokat vártam, amit az olvasás annak a fázisában nem kaptam meg? Végül találtam legalább három olyan dolgot, melyet a könyv alapján meg fogok valósítani. Az önfejlesztő könyveknek pedig ez a lényegük. Szóval megérte az olvasást.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Dan Sullivan – A rés és a nyereség” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Scroll to Top