Bob Burg, John David Mann – Adakozó – Ez nem rólad szól!

2.691 Ft

Adakozó - Ez nem rólad szól!
Adakozó – Ez nem rólad szól!

Bob Burg, John David Mann – Adakozó – Ez nem rólad szól!
Kulcs a legendás vezetéshez

Nem, ez a könyv nem rólad, hanem Neked szól! Neked szól, ha szeretnél olyan vezetővé válni, akiről legendák születnek! Tarts önvizsgálatot! Cégvezetésről, cégvezetőkről már rengeteg könyv született és lesz is még belőlük bőven. Ez azonban egy olyan könyv, ami képes felszínre hozni a benned rejlő vezetői képességeket. Az már csak rajtad múlik, mit használsz fel (vezetői) életed során ebből a tudásból. Gyakorolj!

Bob Burg és John David Mann legújabb kötetének középpontjában egy cégvezető útkeresése, majd a célhoz vezető út megtalálása áll. Példák sorozatán keresztül egészen pontosan megmutatja, hogyan fejlesztheted folyamatosan a vállalkozásodat és válhatsz igazán jó vezetővé azáltal, ha munkatársaidat valóban inspirálod. Világossá teszi, mi történik egy közösséggel, mit tud elérni a szervezet, ha vezetője a meggyőzést, a valódi útmutatást, a támogatást és a problémák megbeszélésének közvetlen útját választja a korábbi, jól megszokott parancsolgatás, utasítás és számon kérő pellengére állítás helyett.

Ne felejtsd el soha!Van, aki sosem hallott róla, mások csak egyszerűen megfeledkeznek ezekről az egyszerű, mégis örök érvényű szabályokról, amelyeket ebből a könyvből megtanulhatsz. A legfontosabb, ezek közül, amit mindig szem előtt kell tartanod, s persze ez a legnehezebben betartható is egyben: ez nem rólad szól!

A vezetés mindig azokról szól, akiket vezetsz. Őket kell szolgálnod, megértened, meggyőznöd. Először neked kell adnod ahhoz, hogy visszakapd tőlük, amire vágysz. Velük együtt kell létezned, hogy követhessenek! Vezess és válj legendává!

A könyvről:
Az ehhez fogható könyveket azért szeretem, mert egy példatörténet segítségével adják át az olvasó számára a fontos tudást, valamint a beépítendő mentalitás elemeit. Számomra az egyik karakter jelleme igazán izgalmas volt, aki könyv folyamán többször kifejti az általunk használt szavak valós jelentését, eredetét, milyen érzést kelt és mit érdemes használni helyette, például a “befolyás” szó esetén is. A könyv 14 fejezetből áll, ahol a legelején a hősünket egy fontos kihívás elé állítják, hogy segítsen egy másik cég felvásárlásában, ami a cég tradíció miatt nem kis problémát jelent számára. A történet során támogatója lesz felesége, valamint másik 2 hölgy ismerőse is, akik segítenek más oldalakról, vagy “madár távlatból” vizsgálni a helyzetét, valamint a valós céljait felülvizsgálni, illetve a sikerre vezető út irányába terelni őt.

A fenti fejezet alapú bontás ellenére én a könyvet valójában 5 részre bontanám fel, az 5 lecke alapján, amit át kíván adni a könyv.

Ezeket nem szeretném elárulni 2 dolog miatt: a szavak jelentését a kontextus nagyon tudja változtatni, valamint a könyv nem véletlenül lett jóval hosszabb, mint ez a cikkem. Ne felejtsd: A vezetés mindig azokról szól, akiket vezetsz. Őket kell szolgálnod, megértened, meggyőznöd. Először neked kell adnod ahhoz, hogy visszakapd tőlük, amire vágysz. Velük együtt kell létezned, hogy követhessenek!

A Fő üzenet:
Értsd a főkönyvedet, hogy konstruktív ötletekkel tudd támogatni a céged növekedését!

Kinek ajánlom:
Alapvetően a benne rejlő mentalitás miatt minden vállalkozónak ajánlom, valamint az alkalmazottak közül azok számára, akik vezetői pozícióba vannak, vagy szeretnének odakerülni.
Kinek nem ajánlom: a “főnököknek”, illetve azoknak akik nem szeretnék saját magukat fejleszteni.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bob Burg, John David Mann – Adakozó – Ez nem rólad szól!” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Scroll to Top