Al Ries, Jack Trout – A marketing huszonkét vastörvénye

1.305 Ft

A marketing huszonkét vastörvénye
A marketing huszonkét vastörvénye

Al Ries, Jack Trout – A marketing 22 vastörvénye

Célratörő, óriási átütőerővel rendelkező marketingkoncepció, gyakorlati példák tömegébe ágyazva, olyan képvilággal szemléltetve, amely az érthetősége mellett az asszociációs képességeink révén is bevésődik a tudatunkba. Az ismertetett elvek fokozottan érvényesek a mai versenyfeltételek között.

A szerzők, Al Ries és Jack Trout az Egyesült Államok talán legismertebb marketingszakemberei. Olyan fontos kérdéseket igyekszik tisztázni a könyv, mint a jobbnak vagy gyorsabbnak lenni előnyösebb-e a piacon, vagy a kategóriateremtés fontosságát. Néha kézenfekvő dolgokra világítanak rá, melyek miután elolvastuk a könyvet, számunkra is egyértelművé válnak, de talán e könyv nélkül nem tulajdonítanánk neki fontosságot.

Az egyik fejezet azzal foglakozik, hogy mennyire fontos egy szó birtoklása a potenciális vásárlók fejében, egy egyszerű szóé, amely a mi vállalkozásunkhoz köti az adott terméket, de ugyanakkor az is fontos, hogy a szót kizárólagossággal birtokoljuk. Felhívják a figyelmet arra is, hogy a stratégiák hosszú távú kimenetelére is gondolnunk kell, mert a hosszú távú verseny előbb-utóbb két nagy versenytárs között fog kiéleződni. Amikor pedig már az említett pozícióba kerültünk, úgy kell viselkednünk, mint egy birkózónak, saját erejét önmaga ellen fordítva kell legyűrnünk.

Külön figyelmet fordítanak annak a jelenségnek is, hogy a kategóriák a fejlődésük során alkategóriákkal bővülnek, így arra vonatkozó tanácsokat is találunk a könyvben, hogyan kezeljük ezt a jelenséget, és mire fordítsunk gondot.

A lineáris választékbővítés csapdáira is igen érzékletesen, szemléltetve hívják fel a figyelmet, és saját érzeteinket felidézve maximálisan egyet értünk a szerzők nézeteivel. A néha a kevesebb több elv hasznosságát is kiemelik, mind a választékbővítés terén is, illetve azzal kapcsoltban is, hogy ha valamit meg akarunk kapni az üzlet világában, bizony, fel is kell adnunk valamit.

Elgondolkodtató továbbá az is, hogy bizonyos helyzetekben csak egy olyan húzás létezik, amivel komoly eredményt érhetünk el, de mivel nem vagyunk jósok, ezt sem tudjuk megjósolni, csak úgy, mint az ellenfél piaci stratégiáját sem.

Azonban a legfontosabb problémát a szerzők a könyv végére tartogatták: ha nincs elegendő pénz a megvalósításához, a legjobb ötlet is kudarcot vallhat.

  • „A sikeres marketing első törvénye, hogy el kell olvasnunk és meg kell értenünk ezt a könyvet. Lenyűgözően egyszerű és lényegre törő. Marketing, a lényegre desztillálva… Tapasztalt és kezdő szakembereknek, érdeklődő diákoknak egyaránt kötelező olvasmány.” Don Valentine a Southwest Airlines Co. marketing alelnöke
  • „A marketing huszonkét vastörvénye annyira kiemelkedő könyv, hogy csak egyben reménykedem: a versenytársaink nem fogják elolvasni.” Burt Sugarman a Giant Group Ltd. vezérigazgatója
  • „Célratörő, óriási átütőerővel rendelkező marketingkoncepció, gyakorlati példák tömegébe ágyazva! A könyvben lefektetett elvek fokozottan érvényesek a mai versenyfeltételek között.” Herman Cain a Godfather’s Pizza elnök-vezérigazgatója
  • AI Ries és Jack Trout az Egyesült Államok talán legismertebb marketingszakemberei. New York-i székhelyű cégük, a Trout & Ries Inc., olyan vállalatoknak dolgozott, mint a Burger King, a Chase Manhattan, a Citicorp, a Digital Equipment, az IBM, a Paramount.

Tartalom:
Bevezetés
1. Az indulási vezérpozíció törvénye
2. A kategória törvénye
3. A koponya törvénye
4. Az érzetek törvénye
5. A fókuszálás törvénye
6. A kizárólagosság törvénye
7. A létra törvénye
8. A dualitás törvénye
9. Az ellentétek törvénye
10. Az osztódás törvénye
11. A távlat törvénye
12. A lineáris választékbővítés törvénye
13. Az áldozat törvénye

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Al Ries, Jack Trout – A marketing huszonkét vastörvénye” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Scroll to Top